- Compania Curevac intră în faza de testare în masă a vaccinului său, pe 36.000 de voluntari din Europa și America Latină.
- Producătorul german de medicamente utilizează aceeași tehnologie ca și BioNtech.
- Vaccinul Curevac are însă un mare avantaj față de Moderna și BioNtech, și anume că nu trebuie să fie depozitat la temperaturi extrem de scăzute, acesta rămânând stabil la temperatura frigiderului.
Compania Curevac din Tübingen a anunțat începutul fazei a treia a dezvoltării vaccinului său, prin testarea în masă a 36.000 de voluntari din Europa și America Latină, screi Franfurter Allgemeine.
Advertisment
Se așteaptă ca primele rezultate ale studiului să fie disponibile până la sfârșitul primului trimestru al anului viitor.
Prima vaccinare a fost planificată pentru astăzi, a transmis Universitatea din Tübingen, care va organiza studiul. Doar în Tübingen, urmează să primească vaccinul 1000 de persoane în cursul săptămânilor următoare. Jumătate dintre voluntari vor primi vaccinul, iar cealaltă jumătate, un placebo.
Recomandări
Curevac a publicat în noiembrie rezultate intermediare pozitive în urma studiului de fază 1 al vaccinului. „Datele privind siguranța clinică și imunogenitatea obținute până acum par promițătoare. Ne așteptăm ca vaccinul nostru să demonstreze acest efect, pentru a preveni infecția cu Covid-19 și pentru a combate astfel pandemia”, a declarat directorul companiei, Franz-Werner Haas.
Curevac este una dintre cele trei companii susținute de statul german, primind fonduri de 750 de milioane de euro. Compania a semnat un contract cu Comisia Europeană pentru achiziționarea a până la 405 milioane de doze de vaccin.
Curevac folosește aceeași tehnologie ca și companiile Biontech și Moderna, și anume ARNm. Principalul avantaj al vaccinului Curevac este acela că nu trebuie să fie depozitat la temperaturi extrem de scăzute, ca în cazul celorlalte două companii, preparatul său rămânând stabil la temperatura frigiderului.
Partenerii noștri