• De obicei, suntem obișnuiți să mâncăm banane dimineața, ca o gustare sau atunci când simțim nevoia de zahăr.
  • Bananele pot fi, de asemenea, o alegere bună și pot ajuta cu o problemă de care suferă mulți oameni – insomnia.
  • Dr. Alan Mandell spune că pentru insomnie trebuie să mâncăm o banană cu o jumătate de oră înainte de culcare.

De obicei, suntem obișnuiți să mâncăm banane dimineața, ca o gustare sau atunci când simțim nevoia de zahăr. Este unul dintre cele mai populare fructe, conținând vitamina B6, potasiu, fibre și magneziu, dar și mult zahăr, așa că nu este indicat să îl consumați prea des. Cu toate acestea, într-o situație oarecum neașteptată, bananele pot fi, de asemenea, o alegere bună și pot ajuta cu o problemă de care suferă mulți oameni – insomnia.

Insomnia aparține grupului de boli ale sistemului nervos. Se caracterizează prin dificultăți de adormire, somn foarte ușor, treziri frecvente în timpul nopții și dificultăți de adormire la loc. Insomnia este împărțită în tranzitorie sau pe termen scurt, intermitentă și cronică sau permanentă.

Atunci când suntem chinuiți de insomnie, apelăm adesea la diverse preparate în speranța că ne vor ajuta să adormim mai repede și să nu mai stăm treji noaptea. Bananele pot ajuta, de asemenea, sau cel puțin așa spune Dr. Alan Mandell, un expert în sănătate alternativă, care recomandă ca pentru insomnie să mănânci o banană cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Bananele sunt pline de vitamina B6, care acționează prin transformarea aminoacidului triptofan, care este important pentru somn și starea de spirit, în serotonină, un neurotransmițător care controlează secreția de melatonină în glanda pineală din creier. Hormonul melatoninei, cunoscut și sub numele de hormonul somnului, controlează ceasul nostru intern, iar secreția sa crescută ne face să ne simțim somnoroși noaptea.

Mănâncă o banană cu o jumătate de oră înainte de culcare pentru a dormi mai profund și a te trezi odihnit, sfătuiește Dr. Alan Mandell. Încearcă, s-ar putea să te ajute și pe tine.