- În București există 48 de centre de vaccinare anti-COVID, însă doar 11 sunt disponibile pentru programare.
- Restul de 37 de centre au circuit închis.
- Centrele cu circuit închis ar fi rezervate pentru personalul din MAI, MApN și serviciile secrete.
- Pe 5 martie 2021, Vlad Voiculescu anunța transparență totală în ceea ce privește situația COVID-19 din România.
- Marți, 9 martie 2021, Valeriu Gheorghiță anunța în conferința de presă că nu există persoane vaccinate în afara platformei: Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.
Din cele 48 de centre de vaccinare din București, care apar în platforma RoVaccinare, doar 11 sunt disponibile pentru programare, arată Buletin de București într-o anchetă proprie.
Restul centrelor de vaccinare, adică 37 din cele 48, au circuit închis sau sunt blocate de Institutul de Sănătate Publică, mai spune ancheta.
Aceste informații provin dintr-o analiză derulată pe perioada a cinci zile.
Centrele cu circuit închis ar fi rezervate pentru personalul din MAI, MApN și serviciile secrete.
Ancheta scoate în evidență existența unui sistem paralel, care ocolește platforma oficială de vaccinare anti-COVID.
În perioada 1 – 5 martie, bucureștenii s-au vaccinat în 48 de centre, însă doar 11 sunt active
Pe 5 martie 2021, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, anunța că va exista transparență totală în ceea ce privește situația COVID-19 din România.
Tot atunci, ministrul Sănătății anunța și lansarea unei baze de date care conține informații actualizate zilnic despre numărul de teste efectuate, numărul de cazuri și despre procesul de vaccinare.
Situația a fost publicată pe data.gov.ro, site unde, în fiecare zi, este publicat bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 și bilanțul vaccinării anti-COVID.
Pagina oficială arată că în perioada 1 – 5 martie, bucureștenii s-au vaccinat în 48 de centre. În același timp, doar 11 sunt active.
Valeriu Gheorghiță: „Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor”
În cadrul conferinței de presă din cursul zilei de marți, 9 martie 2021, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a fost întrebat de ce este o diferență foarte mare de vaccinări efectuate în afara platformei.
Valeriu Gheorghiță a spus că: „Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.
Faptul că există o diferență între numărul de persoane programate și numărul de persoane vaccinate. Am mai spus și mai explic încă o dată: este irelevant acest lucru, în condițiile în care avem mai multe categorii de persoane exceptate de la această programare în platformă.
Și anume: persoanele din centrele sociale, persoanele imobilizate la domiciliu, personalul medical nevaccinat în prima etapă, care se vaccinează cu prioritate, personalul din învățământ care a fost vaccinat fără programare, în această etapă, cu atât mai mult pacienții cu transplant, care vor fi și sunt prioritizați în momentul de față, conform instrucțiunii, persoanele fără adăpost.
Sunt „n” categorii de persoane care nu sunt înscrise în platforma de programare și probabil că vom mai adăuga și alte categorii de persoane”.
Pentru mai multe informații, citiți ancheta realizată de Buletin de București.