• OMS avertizează împotriva tratării infecției COVID-19 ca pe o simplă răceală întrucât virusul impune încă noi provocări.
  • „Încă avem o grămadă de incertitudini”, spune ofițerul principal de urgență al OMS pentru Europa.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat de ce nu este bine să tratezi COVID-19 ca pe o răceală în loc de pandemie, spunând că răspândirea variantei Omicron nu s-a stabilizat încă.

OMS a transmis marți că felul în care evoluează COVID-19 nu poate fi încă asociat cu o boală specifică numai unor anumite zone deoarece există încă neclarități referitoare la varianta Omicron.

Încă avem o grămadă de incertitudini, iar un virus care se dezvoltă destul de repede impune noi provocări. Cu siguranță nu suntem încă în punctul în care să o putem numi endemică”, a declarat ofițerul principal de urgență al OMS pentru Europa, Catherine Smallwood, într-un briefing de presă, conform Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Prim-ministrul Spaniei, Petro Sanchez a declarat că este timpul ca modul în care este privită evoluția pandemiei să fie schimbat, deoarece letalitatea acesteia a scăzut. Sanchez a precizat că, o altă metodă similară prin care ar putea fi tratată evoluția virusului SARS-CoV-2 ar putea fi legată de raportarea acestuia ca la o „boală endemică”, mai degrabă decât ca la o pandemie.