• Cercetătorii din Cipru au descoperit o nouă tupină a coronavirusului: Deltacron.
  • Noua variantă este o combinație a tulpinilor Delta și Omicron.
  • Secvențierile din Cipru arată că 25 de pacienți sunt infectați cu noua tulpină.

A apărut o nouă variantă de COVID-19: Deltacron. Este mai degrabă o combinație între cele mai recente tulpini, Delta și Omicron.

Leonidios Kostrikis, profesor în științe biologice din Cipru, a descoperit noua variantă, pe care a și denumit-o, notează Mediafax.

Diferența dintre Deltacron și celelalte tulpini

Abia a fost descoperită, așa că cercetătorii nu știu dacă este mai mult sau mai puțin agresivă decât tulpinile anterioare, sau ce rata de transmisibilitate are. Însă, spune profesorul Leondios, din cele 25 de cazuri de infectare cu noua tulpină, 11 sunt pacienți internați.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Cercetătorii spun că e prematur să se pronunțe, dar sunt îngrijorați de procentul mare al pacienților spitalizați, infectați fiind cu noua tulpină. Fac în continuare analize, pentru a stabili ce caracteristici ale celor două variante anterioare a preluat Deltacron.

Datele precedente arată că Delta provoacă forme mai severe pentru că atacă plămânii, în timp ce Omicron afectează cu preponderență căile respiratorii superioare și provoacă forme mai ușoare ale bolii. În schimb, Omicron are un grad de transmisibilitate mult mai ridicat decât Delta.