• Dezbaterea a început după ce Tina, utilizatoare a Reddit, a propus ca femeile să primească concediu plătit pentru zilele de menstruație grele.
  • Persoanele au început să își dea cu părerea, unele spunând că femeile se simt deseori rușinate și vinovate pentru că nu pot spune adevăratul motiv pentru care vor concediu medical.
  • Alți utilizatori au spus pur și simplu Nu la întrebarea adresată de Tina.

Oamenii au vorbit deschis despre dificultățile mentale și fizice cu care se confruntă din cauza menstruației și dacă ar trebui să li se acorde zile libere cu plată (PTO) de la locul de muncă din această cauză. Subiectul a fost discutat pe subredditul Reddit Antiwork, unde Tina, care poartă numele de utilizator @CallMeWolfYouTuber, a scris: „Femeile ar trebui să primească zile libere plătite pentru menstruațiile abundente. Sunteți de acord?

De asemenea, postarea a detaliat cum menstruațiile abundente pot fi destul de „dureroase” și greu de gestionat, motiv pentru care femeile ar trebui să aibă timp liber de la serviciu pentru ele.

Este atât de dureros uneori și se simte ca și cum toată energia a fost absorbită din corpul tău”, a scris ea. „Ca să nu mai vorbim de călătoriile disperate la baia publică scârboasă și de faptul că trebuie să te confrunți cu mizeria de a goli o cupa menstruală sau de a schimba absorbantele fără intimitate adecvată.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Sunt curioasă să aud părerile voastre despre asta”, a adăugat ea. „Credeți că persoanelor care poartă uter ar trebui să li se acorde PTO sau alte facilități în timpul menstruațiilor supărătoare?”

„Angajatii nu ar trebui să fie nevoiți să dezvăluie pentru ce au nevoie de concediu”

Vorbind pentru The Independent, Tina a subliniat cum persoanele cu menstruații dificile ar trebui să fie acomodate cu concediul medical plătit, fără a fi luate la întrebări.

Nu ar trebui să se pună întrebări invazive și nu ar trebui să fie nicio rușine în asta”, a spus ea. „Simțim deja destulă presiune din partea societății pentru a trece peste asta și a nu mai fi dramatice. Am văzut femei (inclusiv eu însămi) luptându-se și suferind la locul de muncă din cauza menstruațiilor inconfortabile și mi se pare pur și simplu nedrept. Dacă alte afecțiuni sunt acceptabile, de ce nu ar trebui ca menstruația să fie un motiv valabil pentru acomodare?”, a spus ea.

Ca răspuns la această dezbatere, care a fost votată de peste 22.800 de ori, mii de persoane au detaliat în comentarii cât de importantă este o politică PTO la locul de muncă. Cu toate acestea, ei au spus, de asemenea, că angajații nu ar trebui să fie nevoiți să dezvăluie faptul că își iau concediu din cauza menstruației.

„Cred că doriți o politică PTO generică – ultimul lucru de care aveți nevoie este ca un idiot de la Resurse Umane să vă verifice cererea”, a spus unul dintre ei, în timp ce altul a scris: „Toată lumea ar trebui să aibă PTO pentru orice motive personale pe care dorește să le folosească”. Mulți alții au fost de acord, menționând cum lucrătorii ar putea să-și folosească zilele de concediu medical atunci când au o dificultați în timpul menstruației.

La polul opus, bărbații consideră că menstruația nu este motiv pentru concediu plătit

Avem nevoie doar de zile de concediu medical și de un număr generos de zile”, a spus un utilizator Reddit. „Apoi, nu este nevoie să oferiți informații personale sau incomode, doar spuneți că nu vă simțiți bine și că veți lipsi de la serviciu. Munca mea are teoretic zile de concediu medical nelimitate și nu este nevoie de niciun motiv.”

Alți oameni au intervenit pentru a discuta despre crampele menstruale, o persoană exprimând că „dacă ai dureri atroce și nu poți merge… probabil că ar trebui să ai timp liber”. Cu toate acestea, potrivit unui utilizator Reddit, unele femei ar putea ajunge să se simtă jenate să ceară o zi liberă.

Cred că aduce în discuție un aspect bun, și anume că femeile se simt adesea vinovate sau rușinate să își ia concediu medical din cauza menstruației, mai ales că ni s-a spus adesea că menstruația nu este atât de rea (când este)”, a scris aceasta. „Avem cu adevărat nevoie de o cultură de muncă mai bună în care să ne luăm concediu medical pentru orice motiv nu necesită o justificare. Mă simt atât de vinovată când nu lucrez, chiar și atunci când sunt complet incapabilă.”

La polul opus, potrivit unui utilizator Reddit, concendiul plătit pentru menstruație nu este o idee bună, după cum a scris acesta: „Dacă o companie ar fi forțată să-ți ofere practic o săptămână de concediu plătit în fiecare lună doar pentru că ești femeie, pot să-ți promit că ar înceta să mai angajeze femei sau le-ar angaja doar pe cele mai în vârstă care nu mai au această problemă.”

Alții au răspuns pur și simplu la întrebare cu „nu” și au susținut că femeile nu ar trebui să primească „privilegii speciale”.