• Dieta DASH previne bolile de inimă.
  • Planul alimentar face furori în rândul nutriționiștilor din SUA.
  • Compoziția dietei DASH aduce un aport ridicat de calciu, proteine ​​și potasiu.

Îți menții inima sănătoasă prin dieta DASH. Acest plan alimentar care face furori în rândul nutriționiștilor din SUA, îți permite să mănânci de toate, în timp ce slăbești treptat. Concepută pentru hipertensivi, este considerată una dintre cele mai echilibrate și sănătoase diete.

Nutriționistul Cristian Mărgărit îți spune în ce constă acest regim: „Elimină cantitățile mari de zahăr, de grăsimi procesate și aduc în special fructe, legume și cereale integrale, deci schimbă cerealele ultra rafinate cu cerealele integrale. Apoi, pasul următor este să reduci și aceste cereale integrale și să adaugi surse de proteine, nuci, semințe, leguminoase. Este o dietă care imită destul de bine dieta mediteraneană, cu diferența că folosește lactate degresate“.

Compoziția dietei DASH aduce un aport ridicat de calciu, proteine ​​și potasiu. Prin urmare, ea ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, scade tensiunea arterială și reglează glicemia. Cardiologul Antoniu Petriș spune că prin această metodă, îți menții sănătatea inimii, în timp ce te gândești să sbăbești rapid și ușor.

Alimentele problemă sunt alimentele care sunt grase, alimentele care sunt sărate în momentul în care alimentația nu este adecvată. Evident că patologia coronaniană este dominantă. Apar durerile, inițial la eforturi mai mari, după care din ce în ce mai mici, pentru a culmina cu ceea ce noi numim marea criză anginoasă, adică instalarea unui infarct miocardic“, explică medicul cardiolog Antoniu Petriș.

Îți mai spun că în România, la fiecare 30 de minute, un român moare de infarct. Acest număr îngrijorător ne plasează pe locul 1 în Europa, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori. O statistică făcută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că la nivel mondial înregistrăm anual 17 milioane de decese cauzate de boli de inimă.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Mai grav este că OMS estimează până în anul 2030 o creştere a bilanţului până la aproximativ 24 milioane.