• Primele vaccinări sunt programate luni în SUA
  • Directorul Centrului Național pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA: Vaccinarea va ajuta la restabilirea unei anumite normalități în viața noastră
  • Camioane pline cu flacoane de vaccin anti-Covid-19 au plecat deja din fabrica de producție care aparține Pfizer

Mii de flacoane cu mult așteptatul vaccin pentru Covid-19 urmează să ajungă luni în toate cele 50 de state ale SUA. Oficialii americani din domeniul sănătății speră că aceste vaccinuri vor putea fi administrate chiar în aceeași zi, scrie CNN.

Dr. Robert Redfield, directorul Centrului Național pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a acceptat sâmbătă recomandarea unui comitet consultativ ca vaccinul să poată fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, ceea ce înseamnă că imunizrea în masă poate începe în SUA.

Într-o declarație emisă duminică, Redfield a anunțat că a acceptat recomandarea comitetului consultativ, iar campania de vaccinare anti-Covid-19 poate începe.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Primele vaccinări „sunt programate pentru luni”, a spus Redfield. „Acesta este următorul pas în eforturile noastre de a proteja americanii, de a reduce impactul epidemiei Covid-19 și de a ajuta la restabilirea unei anumite normalități în viața noastră și în țara noastră„, a adăugat el într-un comunicat.

Camioane pline cu flacoane de vaccin anti-Covid-19 au plecat deja din fabrica de producție Kalamazoo, din Michigan, ce aparține companiei farmaceutice Pfizer. Este una dintre cele mai mari mobilizări de la cel de-al Doilea Război Mondial, scriu jurnaliștii de la The Wall Street Journal.

În tot acest proces de imunizare în masă sunt implicați chimiști, muncitori din fabrici, șoferi de camioane, piloți, oameni de știință, birocrați, farmaciști și lucrători din domeniul sănătății. Pe lângă resursa umană, sunt folosite congelatoare speciale, cu temperaturi foarte joase, ace, măști și tampoane care urmează să ajungă simultan în mii de locații din întreaga țară.

„Cea mai mare grijă pe care o am nu este că nu știm ce să facem. Avem la dispoziție planuri de urgență pentru aproape orice”, a declarat Shawn Seamans, un senior executiv responsabil cu programul de distribuție a vaccinului Covid de la McKesson Corp., care expediază seringi și alte instrumente pentru administrarea vaccinului Pfizer. „Nu știi dacă va funcționa până nu ajungi acolo”.