• Două persoane diagnosticate cu variola maimuței au fost internate într-un spital din Londra, confirmă oficialii din domeniul sănătății.
  • Informația vine la o săptămână după ce o persoană care a călătorit recent în Nigeria a fost testată pozitiv pentru această boală.
  • Oficialii din domeniul sănătății din Anglia spun că investighează acum de unde s-au infectat cele două persoane.

Două persoane diagnosticate cu variola maimuței au fost internate într-un spital din Londra, confirmă oficialii din domeniul sănătății. Variola maimuței provoacă o erupție cutanată, care poate fi extrem de pruriginoasă, care se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă.

Peste 200 de persoane din 27 de state americane au fost infectate cu această boală în 2021, fără ca autoritățile să poată spune sigur de unde au luat această boală, potrivit Sky.com.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a anunțat că cei doi infectați sunt un cuplu care împarte aceeași gospodărie și nu are legătură cu acel caz identificat în urmă cu o săptămână.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Infecția virală este similară cu variola umană și provoacă, de obicei, o boală ușoară, majoritatea oamenilor recuperându-se în câteva săptămâni.

Una dintre ultimele persoane care a fost testată pozitiv este tratată la unitatea de experți în boli infecțioase de la Spitalul St Mary, Imperial College Healthcare NHS Trust din Londra.

Între timp, cealaltă persoană a avut nevoie de izolare și nu necesită tratament în spital, a transmis UKHSA.

Medicul Colin Brown, director pentru infecții clinice și emergente la UKHSA, a remarcat că este important să ne amintim că infecția „nu se răspândește ușor între oameni și necesită contact personal strâns” cu cineva care este simptomatic.

„Riscul general pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat specialistul.