• Doza booster Moderna este posibil să nu fie necesară.
  • Studiul a fost realizat pe un număr mai mare de maimuțe.
  • Moderna și Pfizer testează doza booster pentru tulpina Omicron.

Doza booster pentru Moderna este posibil să nu fie necesară în completarea schemei de vaccinare. Un studiu realizat pe maimuțe a concluzionat că o doză suplimentară nu oferă protecție suplimentară împotriva tulpinii Omicron, notează Reuters.

Studiul a fost realizat pe un număr mai mare de maimuțe, fiind vaccinate cu două doze de Moderna. După nouă luni, doza booster care le-a fost administrată a fost fie tot serul Moderna, fie un alt ser ce vizează tulpina Omicron.

Moderna și Pfizer testează vaccinuri pentru varianta Omicron

De asemenea, Moderna și Pfizer au început testarea cu doza booster destinate variantei Omicron. „Aceasta este o veste foarte, foarte bună. Înseamnă că nu trebuie să reproiectăm radical vaccinul, pentru a-l transforma într-un vaccin Omicron”. Declarația îi aparține lui Daniel Douek, cercetător de vaccinuri la Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Acesta a continuat, spunând că vaccinurile originale și cele specifice Omicron sunt „reactiv încrucișate”, acesta fiind motivul pentru care variante multiple sunt recunoscute.

„Datele maimuțelor sunt, în general, destul de predictive, dar veți avea nevoie de datele umane.”, a spus și dr. John Moore, profesor de microbiologie și imunologie la Weill Cornell Medical College.

Moore a declarat că testarea vaccinului pe maimuțe duce la rezultate ce nu pot fi obținute din partea oamenilor. Acesta susține că maimuțele pot fi infectate după vaccinare, pentru măsurarea răspunsului imun. Acest lucru oferă un răspuns cât mai exact, deoarece, în cazul oamenilor, nu s-ar fi putut realiza.