• Dr. Radu Țincu: Cu cât suntem mai mulți vaccinați, cu atât scade riscul de apariție a unei mutații serioase
  • Dr. Radu Țincu: Va trebui să creștem rata de vaccinare, ca să atingem imunizarea a jumătate de populație
  • Dr. Radu Țincu: Dacă scădem numărul de pacienți va scădea presiunea pe sitemul de sănătate și vom permite pacienților cronici să acceseze sistemul sanitar

Dr. Radu Ţincu, medic primar toxicolog la secţia de ATI a Spitalului Floreasca, a spus, vineri, la Aleph News, că vaccinurile actuale sunt eficiente în cazul noii tulpini a coronavirusului și că întreaga campanie de imunizare este pe drumul cel bun.

Suntem pe drumul cel bun. Va trebui să creștem rata de vaccinare, ca să atingem imunizarea a jumătate de populație până la jumătatea anului. Va trebui să vaccinăm 50.000 de oameni, pe zi”, a spus medicul.

Dr. Radu Țincu a punctat că serul este eficient și în cazul tulpinii descoperite în Marea Britanie, și a cărei prezență a fost confirmată, vineri, și pe teritoriul României.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Vaccinul este eficient în cazul noii tulpini. Această nouă tulpină este mult mai contagioasă și va determina un număr mare de pacienți care vor avea nevoie de spitalizare. Doar prin vaccinare putem să reducem numărul de persoane infectate”, a spus medicul, la Aleph News.

Doctorul a subliniat că riscul de apariție a mutațiilor grave scade odată cu vaccinarea în masă.

Cu cât suntem mai mulți vaccinați, cu atât scade riscul de apariție a unei mutații grave. Dacă scădem numărul de pacienți va scădea presiunea pe sitemul de sănătate și vom permite pacienților cronici să acceseze sistemul sanitar”, a adăugat el.

O tânără din județul Giurgiu este primul pacient din România, infectat cu noua tulpină a coronavirusului. Femeia are 27 de ani și a mers pe 3 ianuarie la Institutul Matei Balș.

Femeia din Giurgiu a fost internată la institutul bucureștean. Ea este primul caz din România confirmat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie, au anunțat autoritățile.