• Un om de știință de la Universitatea din Stellenbosch a raportat ce afecțiuni înfricoșătoare pot provoca durerile de spate.
  • Dacă o persoană se plânge de dureri de spate, este posibil să sufere de cancer, osteoartrită sau diabet.
  • De reținut este faptul că osteoartrita afectează articulațiile.

Un om de știință de la Universitatea din Stellenbosch a raportat ce afecțiuni înfricoșătoare pot provoca durerile de spate. Dacă o persoană se plânge de dureri de spate, este posibil să sufere de cancer, osteoartrită sau diabet.

De reținut este faptul că osteoartrita afectează articulațiile. Simptomele sale sunt slăbiciunea musculară, amorțeala membrelor și imobilitatea spatelui.

Durerea lombară poate fi un simptom al cancerului osos. Omul de știință susține că cancerul de intestin, de prostată, de plămâni și de piept provoacă, de asemenea, dureri puternice de spate. În acest caz, metastazele tumorale se pot răspândi la oasele coloanei vertebrale și pot provoca dureri de spate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un alt diagnostic periculos este diabetul, spune omul de știință. După cum au arătat rezultatele unor studii recente, persoanele cu diabet au un risc cu 35% mai mare de dureri lombare. Diabeticii, spune omul de știință, se plâng adesea de dureri cronice în partea inferioară a spatelui din cauza problemelor nervoase și de circulație.

Din păcate, oamenii au tendința de a nu se trata, ci doar de a atenua simptomele. Medicii avertizează în acest sens că în acest fel poți ignora o boală gravă și o poți descoperi deja într-un stadiu avansat.