• Creierul ajunge într-o stare asemănătoare cu cea hipnotică.
  • Cei mai vulnerabili sunt, însă, copiii.
  • Chiar dacă tehnologia a fost criticată de multe ori pentru efectele negative pe care le are asupra copiilor, psihologul Jeni Chiriac este de părere că tehnologia avansată a devenit parte din viața noastră de zi cu zi.

Potrivit cercetătorilor, după câteva minute de privit la ecranul televizorului, al telefonului sau al tabletei, creierul ajunge într-o stare asemănătoare cu cea hipnotică. Cei mai vulnerabili sunt, însă, copiii.

Mihaela Anghel, mamă a doi copii în vârstă de 7 și respectiv 11 ani, spune ce program le-a impus copiilor săi. „În timpul săptămânii, avem un timp limitat, să zic, undeva la o oră și jumătate, două ore. Câteodată e mai puțin, câteodată e un pic mai mult”, a spus aceasta.

Președintele Asociației Hipnoza, Eugen Popa, este convins că oamenii confundă starea de somnolență cu hipnoza. După părerea sa, acestea sunt două lucruri total diferite.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Ecranul induce copiii în transă, nu într-o stare hipnotică

„În momentul în care vorbim despre adormirea, spre exemplu, a copiilor la televizor, de fapt, această adormire apare în urma unui bombardament de stimuli vizuali și auditivi. Este o stare de transă, dar nu de hipnoză, pentru că, în hipnoză, presupui că ai o anumită deschidere față de anumite informații sau de sugestii care apar”, a spus Eugen Popa, președintele Asociației Hipnoza.

Chiar dacă tehnologia a fost criticată de multe ori pentru efectele negative pe care le are asupra copiilor, psihologul Jeni Chiriac este de părere că tehnologia avansată a devenit parte din viața noastră de zi cu zi.

„În absența unor astfel de studii, pur și simplu, putem rămâne ca părinți refractari. Însă, nu putem să-i rupem întru totul, pentru că viața lor, în mare parte, poate fi și online”, a declarat Jeni Chiriac, psiholog.