• Există o serie de alte aplicații concepute pentru a ajuta persoanele nevăzătoare sau cu vedere slabă, inclusiv aplicația Lookout de la Google, care poate identifica etichetele alimentelor, poate găsi obiecte într-o cameră și poate scana documente și bani.
  • Designul ochelarilor ușor de purtat îi face ideali pentru a capta și transmite informații așa cum le-ar vedea un utilizator.
  • Ochelarii Envision Glasses sunt construiți pe baza ediției pentru întreprinderi a Google Glass.

Compania olandeză Envision a dezvoltat o pereche de ochelari inteligenți, care îi ajută pe
nevăzători să exploreze lumea. Ei pot citi documente, pot identifica persoane și chiar pot descrie lucrurile pe care le văd din jurul lor. Envision este o aplicație pentru smartphone și ochelari inteligenți care le permite utilizatorilor nevăzători și cu vedere slabă să fie independenți, vorbind despre lumea vizuală din jurul lor.

„Porți dispozitivul ca o altă pereche normală de ochelari, dar aceștia spun cu voce tare ce este în jurul tău.
Pui și supă de dovleac. Cu câteva apăsări simple pe lateral poți să navighezi spre meniu ca să scanezi texte, să identifici persoane sau să descrii o scenă”
, a spus Abrar Al-Heeti, producător video.

Ochelarii Envision pot citi atât scrisul de mână, cât și textul digital. Și nu în una și nici în două, ci în 60 de limbi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Ce fac în mod esențial ochelarii Envision este să ia toate informațiile din jurul tău și încearcă să procedeze informația și să o spună cu voce tare utilizatorului”, a transmis Karthik Kannan, fondatorul Envision.

Scopul Envision este de a face aceste experiențe mai intuitive. Designul căștilor eliberează mâinile oamenilor, astfel încât aceștia să poată ține mai ușor un baston sau să plimbe un câine, iar camera se află în mod convenabil chiar lângă ochi, astfel încât nu trebuie să țineți un telefon în sus pentru a scana împrejurimile.