• Declarațiile lui Elon Musk cu privire la perspectivele de a crea un produs gata făcut bazat pe interfața creier-computer (BCI) a startup-ului Neuralink, se pare că rămân îndepărtate.
  • Preocupările FDA în ceea ce privește sistemul de baterii și noile sale capacități de încărcare transdermică se învârt în jurul șanselor de eșec ale dispozitivului.
  • FDA este, de asemenea, foarte preocupată de potențialele probleme în cazul în care dispozitivul ar trebui să fie îndepărtat în întregime.

Declarațiile îndrăznețe ale lui Elon Musk cu privire la perspectivele de a crea un produs gata făcut bazat pe interfața creier-computer (BCI) a startup-ului Neuralink, se pare că rămân îndepărtate, relatează Engadget, citând Reuters.

Sursele indică faptul că, în 2022, Neuralink a primit o derogare din partea FDA pentru a efectua teste pe oameni folosind aceleași dispozitive care au ucis porci.

„Principalele preocupări ale agenției în materie de siguranță au implicat bateria cu litiu a dispozitivului; potențialul ca firele minuscule ale implantului să migreze în alte zone ale creierului; și întrebări cu privire la posibilitatea și modul în care dispozitivul poate fi îndepărtat fără a deteriora țesutul cerebral”, au declarat pentru Reuters foști și actuali angajați ai Neuralink.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Preocupările FDA în ceea ce privește sistemul de baterii și noile sale capacități de încărcare transdermică se învârt în jurul șanselor de eșec ale dispozitivului. Potrivit Reuters, agenția dorește să obțină asigurări că este „foarte puțin probabil ca bateria să cedeze”, deoarece, în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, descărcarea de curent electric sau energia termică produsă de un dispozitiv rupt ar putea distruge țesuturile din jur.

FDA este, de asemenea, foarte preocupată de potențialele probleme în cazul în care dispozitivul ar trebui să fie îndepărtat în întregime, fie pentru înlocuire, fie pentru modernizare, din cauza dimensiunii minuscule a firelor electrice care se extind în materia cenușie a pacientului. Aceste cabluri sunt atât de mici și delicate încât riscă să se rupă în timpul îndepărtării (sau chiar în timpul utilizării obișnuite) și apoi să migreze în alte părți ale creierului, unde ar putea rămâne blocate în ceva important.

În timpul zilei porților deschise a Neuralink din noiembrie anul trecut, Musk a declarat cu încredere că firma va primi aprobarea FDA „în termen de șase luni”, adică până în primăvara acestui an. Această estimare s-a dovedit a fi la fel de exactă ca și presupunerile sale cu privire la momentul în care Cybertruck ar putea intra în sfârșit în producție.

„Nu poate aprecia faptul că nu este vorba de o mașină”, a declarat un angajat pentru Reuters. „Acesta este creierul unei persoane. Nu este o jucărie”.