• Epidemiologul spune că lumea „este mai aproape de începutul pandemiei decât de sfârșitul ei”.
  • Dr. Larry Brilliant, care a făcut parte din echipa OMS ce a lucrat la eradicarea variolei, a declarat că pandemia nu se apropie de sfârșit pentru că doar 15% din populația lumii a fost vaccinată.
  • El a adăugat că varianta Delta este cel mai contagios virus pe care l-a văzut vreodată, deoarece are o perioadă scurtă de incubație și o persoană îl răspândește la alte opt.

Dr. Larry Brilliant, epidemiolog în cadrul programului de eradicare a variolei al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), spune că nu sunt suficiente persoane în lume care s-au imunizat împotriva COVID-19, scrie Daily Mail.

El a declarat pentru CNBC că doar 15% din populația lumii au fost imunizată, iar în unele țări procentul nu ajunge nici măcar la 5%.

Brilliant a vorbit, de asemenea, despre răspândirea variantei „Delta” și afirmă că este cel mai contagios virus pe care l-a văzut vreodată în cariera sa.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cred că suntem mai aproape de început decât de sfârșitul [pandemiei] și asta nu din cauza răspândirii variantei [Delta]”, a declarat Brilliant pentru CNBC .

„Dacă nu vaccinăm toată populația în peste 200 de țări, vor exista în continuare noi variante”, a punctat epidemiologul.

În SUA, varianta Delta – inclusiv subtipurile sale – reprezintă în prezent peste 90% din toate cazurile raportate în fiecare zi.

Această nouă variantă, varianta Delta, este diferită„, a declarat Brilliant pentru CNBC.

Până acum, nu ne-am confruntat cu un virus care să aibă o perioadă de incubație de trei zile și jumătate și fiecare caz a dus la încă opt. Acesta este poate cel mai contagios virus pe care l-am văzut vreodată”, a atras atenția medicul.

Cu toate acestea, Brilliant a spus că toate cele trei vaccinuri aprobate în SUA – Pfizer-BIoNTech, Modern și Johnson & Johnson – ajută la prevenirea formelor grave ale bolii grave și a deceselor asociate infectației cu Delta.