Erupții ale pielii care pot semnala existența coronavirusului. La ce trebuie să fii atent

Pe măsură ce pandemia continuă, medicii și cercetătorii învață cât mai multe despre simptomele COVID-19. Unele din ele sunt ușor de observat, cum ar erupțiile pe piele, scrie ABC News.

Unul dintre cel mai discutat simptom legat de infecția cu coronavirus este sindromul “Degetul COVID”.

Doctora Ginette Okoye, președinta departamentului de dermatologie de la Universitatea Howard, descrie erupția ca fiind “o colorare a degetelor în roșu purpuriu însoțită de umflături și durere”

Ca multe alte simptome ale virusului, “Degetul COVID” este cauzat de „inflamația vaselor de sânge”.

Dacă ai “Degetul COVID” nu e neapărat să te alarmezi, de fapt, doctora spune că acesta ar fi un semn bun că organismul tău are un „răspuns imun puternic” la SARS-Cov-2. Totodată, ea subliniează că acest răspuns tinde să apară la pacienții cu forme ușoare de Covid-19. Cu toate astea, experții încă dezbat dacă acest fenomen este într-adevăr legat de coronavirus.

„Încă există controverse între unele studii care găsesc și nu o asociere între SARS-Cov-2 și erupția la degete”, spune Raja Sivamani, doctor dermatolog și profesor asociat al clinicii de dermatologie de la Universitatea din California.

„Cel mai recent studiu publicat în Jurnalul Britanic de Dermatologie a descoperit că virusul SARS-CoV-2 a fost găsit în celulele pereților vaselor de sânge de la degetele de la picioare. Această constatare susține ideea că virusul este responsabil pentru dezvoltarea sindromului “Degetul COVID”, adaugă Sivamani.

În plus față de simptomul de mai sus, Okoye spune că există, “multe alte tipuri de erupții cutanate care au fost observate la pacienții cu coronavirus, inclusiv urticarie și erupții roșii în formă de bășici de dimensiuni mici”

Ca și alte simptome ale virusului, Okoye a spus: „Unele dintre erupțiile COVID nu sunt cauzate de însăși infecția SARS-Cov-2, ci de răspunsul imunitar al organismului la virus”.

Exit mobile version