• O echipă de experți din Beijing a raportat primul caz probabil” al unui adolescent în vârstă de 19 ani care suferă de boala Alzheimer.
  • Descoperirile lor au fost publicate recent în revista științifică „Journal of Alzheimer’s Disease”.
  • Jia Jianping, care a condus studiul, a declarat că nu existau antecedente de Alzheimer în familia tânărului.

O echipă de experți din Beijing a raportat primul caz probabil” al unui adolescent în vârstă de 19 ani care suferă de boala Alzheimer și a confirmat că această afecțiune nu este specifică doar adulților sau persoanelor în vârstă.

Descoperirile lor au fost publicate recent în revista științifică „Journal of Alzheimer’s Disease”. Potrivit grupului de oameni de știință, de la Centrul de Inovație pentru Tulburări Neurologice de la un spital din Peking, tânărul a început să sufere de probleme de memorie la vârsta de 17 ani și dificultăți de concentrare la studii.

Un an mai târziu, el suferea deja de pierderi semnificative de memorie recentă”, care îl împiedicau să-și amintească evenimentele din ziua precedentă sau unde erau depozitate bunurile sale. Capacitatea sa de citire a fost afectată, iar reacțiile sale au devenit din ce în ce mai lente, au spus experții. Scăderea treptată a memoriei sale s-a agravat până în punctul în care nu-și mai amintea dacă a mâncat sau nu și, ca urmare a deteriorării funcțiilor sale, pacientul a trebuit să abandoneze liceul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Jia Jianping, care a condus studiul, a declarat că nu existau antecedente de Alzheimer în familia tânărului și, de asemenea, acesta nu avea probleme genetice sau boli care ar putea fi cauza pierderii memoriei. Jia a cerut să se acorde mai multă atenție posibilității ca boala Alzheimer să se manifeste la tineri.