Experții chinezi anunţă primul caz de Alzheimer la un pacient de 19 ani

This illustration made available by the National Institute on Aging/National Institutes of Health depicts cells in an Alzheimer’s affected brain, with abnormal levels of the beta-amyloid protein clumping together to form plaques, brown, that collect between neurons and disrupt cell function. Abnormal collections of the tau protein accumulate and form tangles, blue, within neurons, harming synaptic communication between nerve cells. An experimental Alzheimer’s drug modestly slowed the brain disease’s inevitable worsening, researchers reported Tuesday, Nov. 29, 2022 - and the next question is how much difference that might make in people’s lives. Japanese drugmaker Eisai and its U.S. partner Biogen had announced earlier this fall that the drug lecanemab appeared to work, a badly needed bright spot after repeated disappointments in the quest for better Alzheimer’s treatments. (National Institute on Aging, NIH via AP)

O echipă de experți din Beijing a raportat primul caz probabil” al unui adolescent în vârstă de 19 ani care suferă de boala Alzheimer și a confirmat că această afecțiune nu este specifică doar adulților sau persoanelor în vârstă.

Descoperirile lor au fost publicate recent în revista științifică „Journal of Alzheimer’s Disease”. Potrivit grupului de oameni de știință, de la Centrul de Inovație pentru Tulburări Neurologice de la un spital din Peking, tânărul a început să sufere de probleme de memorie la vârsta de 17 ani și dificultăți de concentrare la studii.

Un an mai târziu, el suferea deja de pierderi semnificative de memorie recentă”, care îl împiedicau să-și amintească evenimentele din ziua precedentă sau unde erau depozitate bunurile sale. Capacitatea sa de citire a fost afectată, iar reacțiile sale au devenit din ce în ce mai lente, au spus experții. Scăderea treptată a memoriei sale s-a agravat până în punctul în care nu-și mai amintea dacă a mâncat sau nu și, ca urmare a deteriorării funcțiilor sale, pacientul a trebuit să abandoneze liceul.

Jia Jianping, care a condus studiul, a declarat că nu existau antecedente de Alzheimer în familia tânărului și, de asemenea, acesta nu avea probleme genetice sau boli care ar putea fi cauza pierderii memoriei. Jia a cerut să se acorde mai multă atenție posibilității ca boala Alzheimer să se manifeste la tineri.

Exit mobile version