- Florin Hozoc, expert în sănătate: Ministerul Sănătății nu și-a făcut treaba, nu a reușit să reducă transmiterea comunitară a acestui virus.
- Florin Hozoc: Mor niște oameni ca cineva să raporteze cu mândrie că a făcut locuri la ATI.
- Florin Hozoc, desprea evacuarea de la Foișor: Lipsă de competență și empatie.
Abia ce trecu, săptămâna trecută, Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită, și la noi, cu inexplicabil festivism. Spunem asta din motivul evident că noi, aici, în această țară, am putea sărbători, cel mult, Ziua Mondială a Nesănătății, în niciun caz a Sănătății. Sistemul nostru sanitar are, ca să folosim un termen medical, “leziuni incompatibile cu viața”. Ce te faci, însă, când îți vine cineva și-ți dă mură-n gură aparatură și echipamente și tu te trezești că n-ai personal suficient și fără pregătire specifică?
Florin Hozoc e unul dintre cei mai vocali susținători ai liberalizării pieței de plasmă din România. Tocmai ca să compenseze neajunsurile sistemului sanitar românesc, a donat Ministerului Sănătății aparate de plasmafereză, pentru crearea unei bănci de plasmă, atât de necesare în contextul pandemiei. A creat o platformă online pentru donatorii de plasmă și o aplicație de telemedicină perfect funcțională, care nu poate veni în sprijinul pacienților pentru că Ministerul Sănătății nu s-a învrednicit să publice Normele Metodologice pentru punerea în aplicare a serviciilor de telemedicină.
Florin Hozoc, expert în sănătate: Centrele de transfuzie nu au personal suficient.
Florin Hozoc, expert în sănătate: „Nu doar noi am oferit acest ajutor. Din păcate Ministerul Sănătății nu a făcut nimic, nici să stimuleze plasma covalescentă. Este vorba despre anticorpi. Ne străduim să vaccinăm cât mai multă lume, dar când discutăm de aproape un milioane de români care au anticorpi. Ministerul Sănătății nu și-a făcut treaba, nu a reușit să ducă transmiterea comunitară a acestui virus. DSP este în subordinea ministerului Sănătății. După 4 luni de mandate nu mai poți să spui că nu e treaba ta. Daca nu faci față , ieși și spui, am plecat”.
Florin Hozoc, expert în sănătate: Ne-am obișnuit să lucrăm cu improvizații. Aceste unități mobile au fost folosite ca niște spitale pe roți. Cea mai parte dintre ele se defectează.
Florin Hozoc, expert în sănătate: „Încearcă să arate că ei produc locuri la ATI , dar nu se produc așa de ușor. Avem niște oameni care au murit, ca cineva a vrut să raporteze cu mândrie că a făcut locuri la ATI. În acest TIR unde nu poți să faci ventilație, poți să ai persoane care au tulpini diferite de virus, încât în acest spațiu se poate produce o tulpina nouă. Dacă unul dintre ei vine cu o infecție bacteriană, spațiul din acel TIR este prost ventilat. Toti acei pacienți nu au nicio șansă să scape neinfectați”.
Florin Hozoc, desprea evacuarea de la Foișor
Florin Hozoc, expert în sănătate: „Este și mai mare dovadă de lipsă de competență și empatie. Atunci când bagi 8 pacienți într-un tir asta înseamnă a că nu-ți pasă , optează să raportezi paturi la hectar. Indiferent dacă s-ar fi opus managerul acelui spital , nu l-am văzut nici pe Arafat care să spună avem 160 de pacienți este nevoie de spitalul vostru, nu. Au trimis un birocrat de la DSP care să impună această evacuare. Spitalele din București sunt pline. Sunt blocate unitățile de primiri urgențe”.