Fondatorul BioNTech spune că virusul SARS-CoV-2 va fi „sub control” mai devreme decât credem: „Nu vom mai avea nevoie de lockdown”

  • Fondatorul BioNTech spune că noul coronavirus va fi sub control în Europa până la vară
  • Ugur Sahin a adăugat că este posibil ca 70% dintre germani să fie vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie
  • 50% dintre adulţi din Marea Britanie au primit cel puţin o doză de vaccin

Fondatorul BioNTech, partenerul Pfizer la realizarea unuia dintre primele vaccinuri împotriva coronavirusului, este optimist că virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii, în ciuda campaniilor lente de vaccinare din unele state, scrie Reuters.

Guvernele Uniunii Europene se confruntă cu critici dure din cauza intârzierilor la livrarea vaccinurilor, care lasă blocul cu mult în urmă unor ţări precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel.

Ugur Sahin s-a declarat optimist şi a spus că problemele se vor dovedi temporare, adăugând că este posibil ca 70% dintre germani să fie vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, moment în care virusul va mai pune puţine probleme.

„În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de lockdown-uri până la sfârşitul verii”, a declarat el pentru ziarul Welt am Sonntag. „Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria.”

Aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă, în timp ce Marea Britanie a trecut de jumătatea drumului, 50% dintre adulţi primind cel puţin o doză.

Soţii Ozlem Tureci şi Ugur Sahin, cofondatorii companiei BioNTech, au fost decoraţi în urmă cu două zile de preşedintele Germaniei cu una dintre cele mai înalte distincţii ale statului german, pentru dezvoltarea primului ser anti-COVID din lume.