• O fotografie a unui șofer de camion îți arată efectele expunerii prelungite la soare.
  • Portretul bărbatului de 69 de ani, publicat în New England Journal of Medicine, arată că doar o singură parte a feței a fost afectă de soare.
  • Partea stângă a feței bărbatului apare puternic încrețită deoarece a fost expusă în mod constant la razele ultraviolete A (UVA).

O fotografie a unui șofer de camion îți arată efectele pe care le are asupra pielii expunerea prelungită la soare.

Portretul bărbatului de 69 de ani, publicat în New England Journal of Medicine, arată că doar o singură parte a feței a fost afectă de soare. Potrivit publicației, în urma examinării pielii bărbatului, acesta suferă de „sindromul Favre-Racouchot de fotodeteriorare a pielii, cunoscut sub numele de dermatohelioză”, scrie The Independent.

Partea stângă a feței bărbatului apare puternic încrețită deoarece a fost expusă în mod constant la razele ultraviolete A (UVA) care trec prin geamul camionului. În schimb partea dreapta a feței bărbatului, care a fost șofer de camion timp de 28 de ani, era acoperită și relativ neafectate de razele UVA.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Ce spun experții

Din nefericire, este aproape imposibil să evităm razele UVA, deoarece razele UVA reprezintă „până la 95 la sută din radiațiile UV care ajung la suprafața Pământului”, potrivit Skincancer.org

Și, în timp ce inițial se credea că razele ultraviolete B (UVB) sunt mai frecvent legate de ratele mai mari de cancer de piele, potrivit publicației, „s-a demonstrat, de asemenea, că razele UVA induc mutații substanțiale ale ADN-ului și toxicitate directă, ducând la formarea cancerului de piele”.

Citește și