• Numărul apelurilor la Peditel a explodat în starea de urgenţă
  • Serviciul oferă asistenţă pediatrică gratuită părinţilor
  • Cele mai multe apeluri au venit din Suceava şi din Bucureşti

Nicoleta are două fetiţe şi a sunat de nenumărate ori la Peditel, un serviciu creat de un ONG, care oferă asistenţă medicală gratuită. De fiecare dată când a sunat, medicii au ajutat-o şi nu a ajuns la spital.

„Şi de zece ori pe zi am sunat cu febră trecut de 40 şi m-a liniştit că nu trebuie să ajung în UPU, să nu îmi fac nicio grijă. La tratamentul care mi s-a dat, a funcţionat aşa cum mi s-a spus povestește Nicoleta, mama a două fetițe.

„Peditel, bună ziua! Vărsături a mai avut fetiţa? Febra cât a fost de mare, cât aţi măsurat?”, a întrebat operatoarea Peditel.

Recomandări

PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL
MACRON ARUNCĂ PARTIDUL ÎN AER
BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ

Medicii spun că cele mai multe apeluri le-au primit din zonele unde au fost înregistrate un număr mai mare de cazuri cu coronavirus, adică Suceava şi Bucureşti.

Aici telefoanele sună încontinuu. Dacă anul trecut erau în medie 180 de apeluri pe zi, în această perioadă numărul lor a crescut considerabil până la 250. De la începutul anului şi până acum peste 30.000 de părinţi au sunat să ceară ajutorul medicilor.” spune corespondentul Mediafax, Raisa Humeniuc.