• Angajatoilor li se recomandă evitarea spațiilor aglomerate și încurajarea vaccinării.
  • Ministerul Sănătății va asigura materiale necesare dezinfecției în școli.
  • Școlilor și grădinițelor li se recomandă purtarea măștii și triajul zilnic.

Mai mult de o treime din cazurile testate pentru gripă au fost pozitive. Numărul este în creștere, iar vârful va fi atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, spune ministrul Rafila.

Tot el, vine cu noi măsuri de prevenire a gripei pentru unitățile școlare și preșcolare.

La nivelul unităților școlare și preșcolare, realizarea triajului zilnic. Utilizarea măștii de protecție de către cadrele didactice, eventual de către copii în anumite circumstanțe. Sunt măsuri recomandate, nu sunt obligatorii. Informarea părinților și aparținătorilor legali privind semnele și simptomele de infecții respiratorii. ” , a spus ministrul.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT

,,Asiguraraea materialelor necesare dezinfecției a mâinilor și a suprafețelor, aerisirea periodică și de asemenea, cu grijă, atunci când copiii sau cadrele didactice strănută, batiste de unică folosință.” , a adăugat acesta.

Angajatorilor li se recomandă să evite spațiile aglomerate pe cât posibil, dar și să încurajeze vaccinarea antigripală a personalului. Nu este, însă, cazul să ne facem griji în ceea ce privește spitalizarea, spune Radu Țincu, medic primar ATI.

,,Sigur că spitalele vor putea să fie suprasolicitate de o creștere de cazuri, însă discutăm de o gripă, gripa putând să determine și gripe severe, însă majoritatea populației nu dezvoltă forme care să necesitae spitalizare.

Nu cred că vom ajute în situația pe care am întâlnit-o în COVID, pentru că la gripă avem două mari avantaje: există vaccinare, și vaccinarea ne protejează împotriva îmbolnăvirii și avem și un tratament antiviral, care poate fi administrat” . afirmă Țincu.

Ne pregătim, totuși, pentru un sezon dificil din cauza virozelor și a gripei. Școlile rămân în continuare deschise, dar cu măsurile de prevenție necesare.

,,În cazul în care copiii prezintă simptome de răceală sau gripă, părinții să nu-i trimită la școală. Evident, și profesorilor le-am recomandat să poarte mască dacă prezintă simptome de răceală sau gripă și alături de primărie, în funcție de elevi vor fi luni la școală facem un triaj cu meditatorul sanitar de la primărie.

Dacă părinții înțeleg și îi țin acasă ar fi foarte bine, dacă nu, îi trimitem noi acasă ca să nu riscăm o răspândire mai masivă.” , spune Viforel Dorobanțu, director de școală.