• Guvernul a aprobat testarea pentru COVID-19 în farmacii
  • Statul va oferi gratuit testele către farmacii
  • E posibil ca farmaciile să ceară bani pentru manoperă

Guvernul a aprobat testarea pentru COVID-19 în farmacii. Dar, ca să devină realitate, Vlad Voiculescu trebuie să semneze un ordin care să stabilească cum va fi făcut acest lucru.

Încă nu știm dacă vor fi sau nu gratuite, nici cât vor costa. Ce știm însă este că statul va oferi gratuit testele către farmacii, însă e posibil ca tu să plătești testarea, pentru manoperă.

„Preţul ar putea să difere de la o farmacie la alta, s-ar putea ca unele să vrea să ofere testare gratuită, altele să pună o anumită taxă. Probabil că testarea va deveni un serviciu decontat de Casa de Asigurări, aşa cum este acum testarea de sânge”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În țări precum Franța, Spania sau Italia, se face deja testarea în farmacii

În Franța și Italia farmaciile au alături, pe trotuar, instalate niște corturi, speciale pentru testare, astfel încât cei care merg să se testeze, să nu intre în Farmacie. La noi în țară nu știm deocamdată cum se va face testarea și în ce spații.

„Ne propunem ca de acum să lucrăm la mecanisme. Ne uităm la posibilitatea de a organiza concerte, avem, de asemenea, avem puţine exemple, în Barcelona, de curând”, a spus Vlad Voiculescu.