• În Dolj, duminică au fost confirmate 110 cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2
  • La ATI nu mai este niciun loc liber în spitalele din Craiova
  • În Craiova, rata de incidență a trecut de 1,5 la 1000 de locuitori

În două luni, în județul Dolj, numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-COV2 aproape că s-a triplat. La Spitalul de Boli Infecțioase Craiova nu mai este niciun loc liber. Ocupate sunt toate locurile pentru COVID și suspecți COVID și din Spitalul Județean de Urgență Craiova, iar la ATI poți găsi un loc liber doar cel mult o oră două.

Îți amintești de Italia prin lunile martie-aprilie, când pacienții erau tratați pe holurile spitalelor. Curând probabil așa vom vedea și la noi pentru că nu s-a schimbat aproape nimic de la începutul epidemiei.

În județul Dolj, de exemplu, sunt aceleași spitale destinate tratării bolnavilor COVID, cu același număr de paturi și cu același personal medical, care din luna martie lucrează neîncetat. În schimb, numărul bolnavilor crește de la o zi la alta. Au mai ajuns câteva ventilatoare, dar trebuie mai multe. Și mai trebuie medici, asistenți și infirmieri.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Probabil că lipsa banilor este un motiv. Spitalul județean are un buget de cam 10 milioane de lei pe lună. Bani care abia ajung pentru salarii. Conducerea se luptă cu niște proiecte pe fonduri europene, din care să cumpere aparatură și echipamente de protecție.

Italienii au învățat din greșelile de la începutul epidemiei, așa că acum au căutat măsuri care să elibereze de presiune sistemul medical. Pacienții fără probleme mari de sănătate sunt tratați acasă, iar populația e testată în masă. De când s-au deschis școlile, sunt identificate persoanele pozitive asimptomatice, ca să evite să infecteze comunitatea, și sunt izolate acasă