• Hot Yoga este un stil de yoga practicat la temperaturi ridicate de 40,5°C.
  • 60% din cei care fac Hot Yoga înregistrează scăderi de 50% a simptomelor depresive.
  • În 2021, în România aproximativ 3,51% din populație suferea de anxietate sau depresie.

O singură ședință de yoga pe săptămână stimulează în mod considerabil starea de spirit și combate anxietatea și depresia, conform noilor studii.

Hot Yoga e un stil practicat în camere cu o temperatură care ajunge până la 40,5 grade celsius și cu umiditate foarte ridicată, condiții care ajută la transpirația în exces. Meghan Markle și Jennifer Aniston practică acest tip de tratament.

Studiile s-au întins pe 8 săptămâni, Cercetatorii au constatat ca aproape 60% dintre practicanții hot yoga au înregistrat o scădere de 50% sau mai mare a simptomelor depresive.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Utilizarea antidepresivelor a crescut

Studiul vine în contextul în care OCDE a transmis că utilizarea antidepresivelor a crescut de aproape doua ori si jumatate intre 2000 si 2020 in 18 țări europene. S-au înregistrat și o creștere dramatică a anxietății în timpul pandemiei Covid-19.

Înainte de Pandemie, în România aproximativ 3,51% din populație suferă de anxietate sau depresie. Media europeana s-a dublat pana la finalul anului 2021, ajungand la peste 7%, este de asteptat ca si tara noastra sa se incadreze in jurul acestui procent, problema la noi fiind și acceptarea diagnosticului și tratarea lui la un psiholog.

Dar dacă tot ne este greu să mergem să cerem ajutor speci aliștilor, Hot Yoga, poate fi o soluție și pentru noi. O oră pe săptămână este suficient, spun specialiștii din State.

Citește și: