• Ibuprofen sau paracetamol: care dintre cele două este mai potrivit pentru a trata infectarea cu noua tulpină omicron.
  • Varietatea simptomelor Covid observată în timpul pandemiei pare să fie pe cale de dispariție.
  • Medicii de familie văd în cabinetele lor mai multe boli asemănătoare răcelii sezoniere ca niciodată, fără surprizele din trecut.

Ibuprofen sau Paracetamol: care dintre cele două este mai potrivit pentru a trata infectarea cu noua tulpină Omicron.

Varietatea simptomelor Covid observată în timpul pandemiei pare să fie pe cale de dispariție, iar medicii de familie văd în cabinetele lor mai multe boli asemănătoare răcelii sezoniere ca niciodată, fără surprizele din trecut.

Observațiile medicilor din clinicile de medicină primară sunt în concordanță cu datele unui studiu preliminar care arată că varianta Omicron se înmulțește de 70 de ori mai repede în căile respiratorii superioare (căile nazale, gât), în timp ce în căile respiratorii inferioare (trahee, bronhii) rata sa este de 10 ori mai mică decât cea Delta.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Există, de asemenea, cazuri de febriculă și, deși mai puțin frecvente, febră. Diferența dintre aceste două este că temperatura este mai mică sau mai mare de 38 de grade. Pentru tratarea acestor simptome se obișnuiește să se ia ibuprofen sau paracetamol, deși medicii intervievați de acest ziar îl recomandă pe cel din urmă.

Aceasta este funcția principală a paracetamolului, de a reduce febra și durerea (motiv pentru care este considerat și un analgezic), în comparație cu ibuprofenul, care este în principal antiinflamator și, prin urmare, mai benefic pentru durerile musculare. De fapt, familia de medicamente din care face parte ibuprofenul este cunoscută sub numele de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, deoarece nu sunt derivate din cortizon.

Paracetamolul are mai puține efecte secundare gastrointestinale decât ibuprofenul și este deosebit de util pentru durerile care nu implică inflamații și episoade de febră, datorită efectului său analgezic și antipiretic.