- Un grup de dentişi din cadrul Asociaţiei Dentiştilor Americani lucrează la un studiu care arată legătura directă dintre igiena precară şi mortalitatea dată de COVID-19.
- Ion Alexie, medic în Las Vegas: „Igiena orală micşorează cantitatea de virusuri din faringe”.
- Dr. Lorelei Nassar, expert în chirurgie orală: „Când igiena orală este precară, elementele de apărare nu pot funcţiona pentru alţi factori care vin din exterior, aşa cum este SARS-CoV-2.
Ai uitat de periuţa şi pasta de dinţi? Mai gândeşte-te! Este o legătură directă între igiena orală precară şi mortalitatea dată de coronavirus!
Vorbesc despre asta dentiştii americani, care vor publica un studiu interesant în toamnă.
Vreau să ştii că în spitalul unde lucrează cunoscutul medic Ion Alexie, din Las Vegas, această nouă ipoteză este luată serios în calcul de cei care au grijă de pacienţii cu COVID.
Aceştia primesc în spital periuţă şi pastă de dinţi pentru a se curăţa frecvent, iar cei care nu se pot îngriji singuri sunt ajutaţi de personalul sanitar.
Uite de ce este atât de important să te speli pe dinţi de 3 ori pe zi şi să te clăteşti cu apă de gură frecvent.
„Acest lucru va micşora cantitatea de virusuri din faringe şi va ajuta pacientul să nu se îmbolnăvească prea rău, iar dacă se îmbolnăveşte, îi va micşora mortalitatea”, spune Ion Alexie, medic infecţionist la spitalul „Summerlin” din Las Vegas.
Studiul va fi publicat în octombrie, de American Dental Association
„La pacienţii care sunt intubaţi sau sunt la terapie intensivă, noi folosim un kit care conţine apă oxigenată.
Automat, vom decontamina gura de mulţi microbi şi vom diminua şansele ca pacientul să facă o infecţie nosocomială, adică o pneumonie spitalicească şi vom micşora mortalitatea în cazul în care ei sunt bolnavi cu COVID”, a explicat Dr. Ion Alexie.
„Când igiena dentară este precară, elementele de apărare nu pot face față factorilor externi”
„Acest loc deţine şi apărarea proprie, care se face prin enzimele din salivă, prin sistemul imunitar al organismului, care concentrează în gingie, prin vasele mici de sânge, foarte bogate, multe elemente de apărare.
Ori, când igiena dentară este precară, când aceste elemente de apărare sunt preocupate de factori locali, normal că ei nu pot să funcţioneze pentru alţi factori care vin din exterior.
Este foarte natural, ca şi morbiditatea cu orice fel de viruşi, inclusiv cu acest virus nou să fie crescută”, a mărturisit Dr. Lorelei Nassar, expert în chirurgie orală.
- Elevii vor să introducă educația sexuală în toate școlile: „Au fost mulți profesori formați de organizații neguvernamentale, de medici”
- Care sunt cele mai apreciate filme din 2024: Ce să nu ratezi?
- OMS anunță că peste 100 de pacienți urmează să fie evacuați din Gaza. 30 dintre aceștia vor ajunge în România
- Încă un român care era dat dispărut în urma inundaţiilor din Valencia a fost găsit decedat. Anunțul făcut de MAE
- Ministrul Serbiei demisionează după prăbușirea acoperișului gării care a ucis 14 persoane