Raed Arafat publică imagini dramatice din interiorul unui spital COVID din România. „Aceasta este situația reală din interiorul sistemului medical”. VIDEO

Sursa Foto: Facebook / Raed Arafat / Captură video / DSU
  • Raed Arafat a distribuit pe Facebook un filmuleț care expune situația din unitățile de primiri urgențe din spitalele românești.
  • Raed Arafat: „Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni ca să înțeleagă care este realitatea”.
  • Filmulețul arată imagini cu pacienți conectați la aparate de oxigen, dar și medici din zona COVID care ajută pacienții.

Șeful DSU, Raed Arafat, publică imagini din Spitalul Clinic de Urgență Târgu-Mureș pentru a arăta situația reală din sistemul medical.

Raed Arafat a scris pe Facebook că „Acest scurt film vă arată situația reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităților de primiri urgențe. Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni ca să înțeleagă care este realitatea”.

Dr. Emilia Turucz, specialist medicină de urgență: „Situația începe să fie tot mai grea”.

„Situația actuală în spital, vorbesc despre serviciu de urgență, începe să fie tot mai grea, tot mai aglomerat, atât în zona de pacienți infectați cu COVID, la fel și în zona non-COVID. Avem tot mai mulți pacienți în stare gravă. (…) Impresia noastră este că sunt cazuri mult mai grave. Avem foarte mulți pacienți desaturați care ajung la spital în stare gravă, mulți tineri avem, fără multe comorbidități. E foarte greu pentru personalul medical să digere, să prelucreze aceste tragedii ale paciențiilor”, afirmă Turucz.

La rândul său, Maria Salanța, medic coordonator UPU-SMURD Tg. Mureș, precizează că numărul de pacienți a crescut exponențial de la începutul lunii aprilie.

„Pe lângă numărul crescut de pacienți, care de la începutul lunii aprilie a crescut exponențial, ne frapează și gravitatea cazurilor. Avem de-a face cu forme medii și severe în cea mai mare a cazurilor. În ultimele zile am ajuns la maximum pe care-l putem suporta ca și compartiment Covid UPU Tg. Mureș”, menționează Salanța.

Joi erau internați 13.859 de pacienți cu COVID-19. Dintre aceștia, 1.495 sunt internați la ATI.