• Rachel și Corey au fost anunțați că bebelușul lor avea o hemoragie cerebrală de gradul trei.
  • Imogen a cântărit 515 g când s-a născut la Spitalul Singleton din Swansea, pe 6 septembrie.
  • Se crede că cel mai prematur copil supraviețuitor din lume este Curtis Zy-Keith Means din SUA, născut la 21 de săptămâni și o zi, cu 11 zile mai devreme decât Imogen.

Un bebeluș căruia i se dădeau mai puțin de 10% șanse de supraviețuire când s-a născut la 22 de săptămâni a învins șansele și se simte bine, au declarat părinții săi. Imogen a cântărit 515 g când s-a născut la Spitalul Singleton din Swansea, pe 6 septembrie.

Acum, după 132 de zile petrecute în spital, fetița de șase luni s-a întors acasă, în Bridgend. Mama ei, Rachel Stonehouse, în vârstă de 28 de ani, a declarat: Imogen a trecut prin atâtea și mai multe decât vom trece noi vreodată în viața noastră și a făcut-o praf.”

Se crede că cel mai prematur copil supraviețuitor din lume este Curtis Zy-Keith Means din SUA, născut la 21 de săptămâni și o zi, cu 11 zile mai devreme decât Imogen.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Rachel a mers inițial la Spitalul Prințesa de Wales din Bridgend, la doar câteva zile după petrecerea de dezvăluire a sexului lui Imogen, cu o hemoragie, înainte ca apele să i se rupă și ea și partenerul ei, Corey, să fie duși cu ambulanța la Spitalul Singleton. „A fost atât de înfricoșător”, a spus ea.

Durerea a fost îngrozitoare… Am intrat în modul de supraviețuire pentru mine și pentru copilul meu și am încercat să continui să respir prin durere.” Imogen a fost născută la doar câteva minute după ce a ajuns la spital și a fost pusă imediat într-o pungă într-un incubator pentru a imita uterul. Rachel a spus că văzându-și noul și micuțul copil în unitatea de terapie intensivă neonatală (NICU) și luând în considerare imaginea ei extrem de fragilă și translucidă a fost ca o experiență extracorporală”.

Mama și copilul au depășit obstacole

Ea a spus că își amintește că s-a gândit: Acest copil ar trebui să fie în stomacul meu, dar nu este. Acest făt este acum copilul meu în fața mea și acum trebuie să am încredere în toți acești oameni din jurul meu”. Rachel și Corey au fost anunțați că bebelușul lor avea o hemoragie cerebrală de gradul trei.

Pe parcursul celor 98 de zile petrecute la terapie intensivă neonatală, a depășit nenumărate obstacole, inclusiv un suflu cardiac, o hemoragie pulmonară, septicemie și numeroase transfuzii de sânge. A fost înțepată și împunsă toată ziua, în fiecare zi, dar a trebuit să îmi amintesc că acest lucru era pentru a o face mai bună”, a spus Rachel.

Moașele au ajutat-o pe Rachel să își exprime colostrul și cu ajutorul lor a reușit să îi ofere lapte matern lui Imogen până când acesta s-a uscat, la aproximativ 16 săptămâni.

Spitalul a găzduit cuplul în apropiere timp de 13 săptămâni pentru a se asigura că pot fi alături de Imogen cât mai mult posibil și a oferit consiliere pentru tulburarea de stres post-traumatic. La 15 ianuarie, Imogen a fost mutată în unitatea de îngrijire specială pentru bebeluși de la Spitalul Prințesa de Wales, unde a mai stat 34 de zile.