Încă 112 cazuri cu Omicron au fost depistate în România

14 pasageri confirmați cu Omicron veniți din Africa de Sud, au fost vaccinați Sursa: Hepta
  • Încă 112 cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România
  • Numărul total de cazuri a ajuns la 295.
  • Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, din cele 112 cazuri de Omicron, patru sunt copii din grupa de vârstă 0-9 ani.
  • Numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta

Încă 112 cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, astfel că numărul total de cazuri a ajuns la 295, informează Mediafax.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat vineri confirmarea a 112 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei cu vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani din municipiul București și 19 județe. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, din cele 112 cazuri, patru sunt copii din grupa de vârstă 0-9 ani.

Un număr de 11 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria. Dintre cele 112 cazuri înregistrate, 37 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

Probele au fost prelucrate în laboratoarele INBI Matei Balș și INCDMM Cantacuzino. Numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta Omicron se ridică la 295.