Ioana Mihăilă îi încurajează pe părinţi să îşi vaccineze copiii când va fi posibil. Mesajul ministrului Sănătății

Moderna a început testarea vaccinului pe copii. Ce impact ar putea să aibă imunizarea celor mici asupra ratei de infectare Profimedia
  • Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, îi încurajează pe părinţi să îşi vaccineze anti-COVID copiii, atunci când va fi posibil.
  • În ce privește valul 4 al pandemiei, ministrul spune că severitatea acestuia depinde și de noi.

Ioana Mihăilă a declarat, sâmbătă, la Știrile PRO TV, că ia în calcul campanii de vaccinare oriunde acestea pot avea succes, astfel că va continua discuțiile cu ministrul Educației și pentru campaniile de vaccinare în școli.

„Eu încurajez părinții să aibă încredere și să își vaccineze copiii atunci când acest lucru va fi posibil”, a spus Mihăilă.

Întrebată dacă ar trebui să ne așteptăm la un val 4, eventual în toamnă, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Cred că să ne așteptăm la un val patru este realist. Este important ca gravitatea acestui val 4 să fie limitată și să nu mai reprezinte o povară atât de mare pe sistemul medical, așa încât toți cei care vor fi infectați în valul 4 să poată să aibă acces la tratament. Severitatea acestui val 4 depinde și de noi și de cât de dornici suntem să ne vaccinăm”.

Mihăilă a mai spus că vrea ca vaccinarea să continue în mod susţinut şi a făcut un apel în acest sens la medicii de familie.