Johnson & Johnson începe testarea vaccinului pe adolescenți

Studiu: O doză de vaccin Johnson & Johnson a prevenit 66% din 44.000 de cazuri moderate și severe de infectări cu COVID-19 Sursa Foto: Profimedia
  • Johnson & Johnson a anunțat că va începe testarea vaccinului său pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani
  • „Pandemia de COVID-19 a avut un impact profund asupra adolescenților” a spus un reprezentant al companiei
  • Până acum, compania a efectuat teste pentru grupa de vârstă 18-55, dar și pentru persoanele peste 65 de ani

Johnson & Johnson a anunțat că va începe testarea vaccinului său pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, relatează Business Insider.

„Pandemia de COVID-19 a avut un impact profund asupra adolescenților, nu doar în ceea ce privește complicațiile bolii, ci și în ceea ce privește educația, sănătatea mintală și bunăstarea acestora. Este vital să dezvoltăm vaccinuri pentru toată lumea, pentru a ajuta la combaterea răspândirii virusului cu scopul de a reveni la viața de zi cu zi”, a declarat Paul Stoffels, vicepreședinte al comitetului executiv Johnson & Johnson.

Până acum, compania a efectuat teste pentru grupa de vârstă 18-55, dar și pentru persoanele peste 65 de ani. Vaccinul va fi testat în primul rând pe adolescenții de 16 și 17 ani. Atât Pfizer, cât și Moderna, au început deja testele pe minori, primii anunțând chiar că au obținut o eficacitate perfectă a vaccinului pentru adolescenții între 12 și 15 ani.