• Pfizer a anunțat că vaccinul său împotriva coronavirusului este 100% eficient în prevenirea Covid-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
  • Pfizer intenționează să prezinte noile date despre vaccin la FDA „cât mai curând posibil”, a spus CEO-ul Albert Bourla.
  • Copiii din grupa de vârstă 12-15 ani ar putea fi vaccinați înainte de noul an școlar.

Pfizer a anunțat miercuri că vaccinul său anti-Covid-19 este sigur pentru copii, demonstrând o eficiență de 100% în urma studiilor clinice din faza a treia, scrie CNBC.

Vaccinul a fost testat la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Compania intenționează să prezinte noile date despre vaccin, care sunt dezvoltate în parteneriat cu producătorul de medicamente german BioNTech, Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) și altor autorități de reglementare „cât mai curând posibil”, astfel încât copiii din respectiva grupă de vârstă să se poată vaccina înainte de începerea noului an școlar, explică Albert Bourla, CEO-ul Pfizer.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ne dorim să urgentăm autorizația vaccinului nostru la populația tânără. Ne simțim încurajați de datele studiilor clinice de la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani“, a spus Bourla într-un comunicat de presă.

La studiile de testare au participat 2.260 de copii și adolescenți din SUA.