Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid la copii

Pfizer a început testarea vaccinului anti-Covid la copiii cu vârste sub 6 luni Profimedia
  • Pfizer-BioNTech a anunțat că a început testarea vaccinului împotriva coronavirusului pe copiii care au sub șase luni.
  • Studiul va evalua cât de sigur este vaccinul și care este doza adecvată pentru copiii mici.

Copiii cu vârsta de până la 6 luni au primit deja vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer-BioNTech, într-un studiu pediatric care evaluează cât de sigur este vaccinul în cazul celor mici, au anunțat, joi, oficialii Pfizer.

Studiul global pe 144 de participanți va examina, de asemenea, dacă vaccinul poate genera un răspuns imun la copii și va determina doza adecvată pentru fiecare grupă de vârstă din studiu: 6 luni până la 2 ani; 2 ani până la 5 ani; și de la 5 la 11 ani, scrie NBC News.

Procesul se alătură, astfel, studiilor similare pe care le realizează Moderna și Johnson & Johnson și își propune să descopere modul în care ar trebui să fie administrate vaccinurile la copiii mici, care nu sunt considerați a fi cei mai vulnerabili la Covid-19, dar pot fi infectați și pot răspândi virusul.

Etapele studiului

În timpul primei faze a studiului, trei doze diferite de vaccin – 10 micrograme, 20 micrograme și 30 micrograme – vor fi testate pe fiecare grupă de vârstă. La persoanele cu vârsta de peste 16 ani, vaccinul Pfizer-BioNTech este administrat în două doze de 30 micrograme, la o distanță de trei săptămâni.

Rezultatele din faza 1 vor determina nivelul de dozare utilizat pentru etapele ulterioare ale studiului.

În faza a doua și a treia, Pfizer va studia dacă vaccinul are un răspuns imun, cât de bine sunt tolerate vaccinurile în fiecare grupă de vârstă și va monitoriza efectele secundare. 

Oficialii companiei au mai menționat că participanții la studiu vor fi monitorizați timp de șase luni după vaccinare.