• Tratamentul se inhalează direct în plămâni și ar reduce efectele adverse
  • Deocamdată, medicamentele sunt în primele stadii de testare
  • Cele două tratamente au fost create în ultimele șase luni la un spital din Tel Avi

Două tratamente pentru COVID dau rezultate promițătoare în Israel.

Zeci de pacienți cu forme grave sau moderate de boală s-au vindecat complet după ce au fost tratați cu cele două medicamente.

Despre ce medicamente este vorba și cum se administrează

EXO-CD24 și Allocetra sunt cele două medicamente. A fost dezvoltat în șase luni. EXO-CD24 conține o substanță care se inhalează în plămâni și combate furtuna citokine.

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
SELENA GOMEZ LANSEAZĂ UN NOU SINGLE
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN

Allocetra este în faza II de studiu, pe 21 de pacienți în stare severă sau critică. Medicamentul redă echilibrul sistemului imunitar.

Când ar putea fi folosite la scară largă

Cele două medicamente sunt în primele două faze de testare, iar faza a treia de testare este ceva mai lungă și este obligatorie.

Acestea ar putea intra în procedura accelerată, ceea ce înseamnă că le-am putea avea pe piață mult mai repede.

Medicamentul EXO-CD24 este ieftin și eficient

Cercetătorii de la centrul medical Sourasky din Tel Aviv anunță că ar fi găsit un leac pentru COVID, după ce au primit rezultate pozitive în urma unui studiu preliminar.

Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți infectați cu Sars-Cov-2, aflați în stare gravă, și cărora li s-a administrat medicamentul, supranumit EXO-CD24, o dată pe zi, s-au recuperat complet în termen de cinci zile, scrie Ynet News.

Profesorul Nadir Arber, directorul Centrului Integrat de Prevenire a cancerului din Israel, spune că a testat medicamentul pe pacienții infectați cu simptome moderate și grave. Potrivit testelor preliminare, medicamentul a dovedit o eficiență de 95%.

Arber spune că medicamentul, numit EXO-CD24, este ieftin, eficient și trebuie administrat o dată pe zi timp de cinci zile.

Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în termen de două zile și au fost externați din spital.

Spitalul a cerut Comitetului Helsinki să extindă studiul.