• Listele de așteptare pentru vaccinare vor fi gata în martie
  • Sunt prevăzute să devină funcţionale de la 1 aprilie
  • Sute de oameni întreabă zilnic când se pot vaccina

Deși ne promitea liste de așteptare, aflăm că ele vor fi gata abia în martie. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, căci despre el e vorba, ne spune acum că listele de așteptare nu vor putea funcţiona decât atunci când vor funcționa toate centrele de vaccinare din ţară.

Gheorghiță a explicat că nu se vor putea face decât la acel moment, deoarece nu ar fi echitabil să se adune prea multe persoane în lista unui centru de aşteptare, care apoi nu ar avea prioritate în cazul deschiderii unor noi centre.

De asemenea, el a menţionat că e de dorit ca toate centrele de vaccinare prevăzute să devină funcţionale de la 1 aprilie. Potrivit acestuia, teoretic din 15 martie ar trebui să fie făcută această listă de aşteptare, tocmai pentru a da timp persoanelor să înceapă să se programeze.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Ce ar schimba introducerea vaccinului AstraZeneca mai repede în campanie?

Sunt sute de oameni care întreabă zilnic când se pot vaccina. Chiar dacă vaccinul AstraZeneca li se administrează doar celor care au între 18 şi 55 de ani, bolnavii cronic abia îl aşteaptă.

Pentru ei, orice zi contează, cu cât mai repede se vaccinează, cu atâ au mai multe şanse la viaţă. Cele 81.600 de doze de vaccin care ar fi putut fi folosite săptămâna asta ar însemna 11.657 de şanse la viaţă oferite în fiecare zi.

Mai ales că, în cazul AstraZeneca, nu este o problemă asigurarea dozei de rapel. Cei care s-ar fi vaccinat azi, ar fi făcut rapelul peste opt săptămâni, pe 5 aprilie. Iar până atunci, cantitatea minimă de vaccin AstraZeneca pe care trebuie să îl primim este de 1,3 milioane de doze.