• La fel ca polenul, praful este un alergen comun.
  • Praful din colțurile uitate ale casei ar putea să ne cauzeze în secret probleme de sănătate.
  • Simptomele unei reacții la praf includ strănut, nas care curge, ochi lăcrimoși și iritați și, uneori, mâncărimi peste tot.

A fost lansat un avertisment cu privire la capcanele de sănătate ascunse” în casă. La fel ca polenul, praful este un alergen comun, iar praful din colțurile uitate ale casei ar putea să ne cauzeze în secret probleme de sănătate, anunță The Independent.

Când vine vorba de praful ascuns”, Nicola Alexander-Cross, optometrist și co-fondator al mărcii de îngrijire a ochilor, Peep Club, spune că zonele problematice includ bucătăria sau baia/dușul – deoarece este locul unde ne petrecem mult timp și din cauza umidității suplimentare. Și, după aceea, dormitorul – mai ales dacă cearșafurile nu sunt spălate suficient de regulat”, adaugă ea.

Emma Rubach, șefa serviciului de consiliere în materie de sănătate de la organizația caritabilă Asthma + Lung UK, spune că praful poate fi un lucru foarte dificil de rezolvat în casă.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Există praf peste tot. Praful este, de obicei, produsul pielii care se desprinde de la oameni și animale de companie, precum și praful care se găsește în mobilierul moale și, chiar dacă ați curăța tot timpul, ar fi foarte greu să scăpați de el”, spune Rubach.

Există și anumite locuri din casă care pot fi neglijate, inclusiv jucăriile copiilor sau obiectele care își petrec cea mai mare parte a anului în depozit, cum ar fi pomii de Crăciun. Merită să țineți cont de acest lucru dacă prezența prafului tinde să declanșeze simptome.

Ești alergic la praf?

A fi alergic la praf nu este de fapt neobișnuit, mai ales dacă sunteți predispus la reacții alergice similare. Simptomele unei reacții la praf includ strănut, nas care curge, ochi lăcrimoși și iritați și, uneori, mâncărimi peste tot.

Praful poate declanșa probleme de sănătate

Dacă suferiți de astm sau aveți o afecțiune pulmonară, prea mult praf în casă ar putea declanșa o reacție. Pe lângă unele dintre reacțiile alergice, s-ar putea să observați tuse și dificultăți de respirație și o creștere generală a simptomelor.

Este foarte important, dacă știți că aveți o alergie la praf și că praful vă declanșează simptomele de sănătate pulmonară, să vă asigurați că vă luați în mod regulat medicamentele prescrise, pentru că, din păcate, este foarte greu să evitați praful. Asigurați-vă că vă aerisiți casa, că faceți curățenie, dar este foarte greu să vă curățați casa de praf, așa că este foarte, foarte important să vă asigurați că vă luați medicamentele așa cum v-au fost prescrise”, subliniază Rubach.

Dacă suferiți de astm, este foarte important să vă asigurați că aveți un inhalator albastru de ameliorare, care vă va ajuta dacă simptomele se agravează.”

Prea multă expunere la praf vă poate irita ochii

Particulele de praf pot rămâne adesea prinse în gene și pot provoca iritații la nivelul ochilor până când sunt curățate. Dacă observi că ochii tăi au simptome – roșeață, mâncărimi, lăcrimare – după ce ai măturat casa sau ai dat cu aspiratorul, atunci s-ar putea să ai o alergie la praf sau să ai ochii deosebit de sensibili.

Când se întâmplă acest lucru, este important să nu vă frecați ochii. Frecarea ochilor poate provoca micro zgârieturi la nivelul corneei și va înrăutăți simptomele”, spune Alexander-Cross.

Citește și