• Nvidia a recunoscut” că a antrenat NeMo pe setul de date, încălcându-le astfel drepturile de autor.
  • Brian Keene, Abdi Nazemian și Stewart O’Nan au declarat că operele lor au făcut parte dintr-un set de date de aproximativ 196.640 de cărți care au ajutat la antrenarea NeMo.
  • Avocații scriitorilor nu au răspuns la solicitările de comentarii suplimentare.

Nvidia, ale cărei cipuri alimentează inteligența artificială, a fost dată în judecată de trei autori care au declarat că a folosit fără permisiune cărțile lor protejate prin drepturi de autor pentru a-și promova platforma de inteligență artificială, NeMo.

Brian Keene, Abdi Nazemian și Stewart O’Nan au declarat că operele lor au făcut parte dintr-un set de date de aproximativ 196.640 de cărți care au ajutat la antrenarea NeMo pentru a simula limbajul scris obișnuit, înainte de a fi retrase în octombrie din cauza încălcării raportate a drepturilor de autor”.

Într-o propunere de acțiune colectivă depusă la tribunalul federal din San Francisco, autorii au declarat că retragerea reflectă faptul că Nvidia a recunoscut” că a antrenat NeMo pe setul de date, încălcându-le astfel drepturile de autor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Aceștia solicită despăgubiri nespecificate pentru persoanele din Statele Unite ale Americii ale căror lucrări protejate prin drepturi de autor au contribuit la antrenarea așa-numitelor modele de limbaj mare ale NeMo în ultimii trei ani.

Printre operele vizate de proces se numără romanul Ghost Walk” din 2008 al lui Keene, romanul Like a Love Story” din 2019 al lui Nazemian și nuvela Last Night at the Lobster” din 2007 a lui O’Nan.

Nvidia a refuzat să comenteze. Avocații scriitorilor nu au răspuns la solicitările de comentarii suplimentare.

Citește și