• RMN-urile au arătat că pacienții aveau de trei ori mai multe șanse să aibă unele anomalii la mai multe organe (plămânii, creierul și rinichii).
  • Cercetătorii speră că studiul din Marea Britanie va ajuta la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru Long Covid.
  • Cel mai mare impact a fost observat la plămâni, unde scanările au fost de 14 ori mai susceptibile de a arăta anomalii.

Un nou studiu arată că persoanele care trăiesc cu Covid după ce au fost internate în spital au mai multe șanse să aibă leziuni ale organelor principale, scrie BBC.

RMN-urile au arătat că pacienții aveau de trei ori mai multe șanse să aibă unele anomalii la mai multe organe (plămânii, creierul și rinichii). Cercetătorii cred că există o legătură cu gravitatea bolii.

Studiul, publicat în Lancet Respiratory Medicine, a analizat 259 de pacienți care au fost internați în spital, cu Covid.

Recomandări

CÂT DE SMART E ORAȘUL TĂU
ELEVI MULȚI, PROFI PUȚINI
ÎNCARCI EV-UL ÎN 5 MIN
MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
SEX PE TIKTOK
SPA LA ÎNĂLȚIME

Cercetătorii speră că studiul din Marea Britanie va ajuta la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru Long Covid.

Ce organe au fost afectate

La cinci luni după ce au fost externați, scanările RMN ale organelor lor principale au arătat diferențe semnificative în comparație cu un grup de 52 de persoane care nu au avut niciodată Covid.

Cel mai mare impact a fost observat la plămâni, unde scanările au fost de 14 ori mai susceptibile de a arăta anomalii.

Scanările RMN au fost, de asemenea, de trei ori mai susceptibile de a arăta unele anomalii la nivelul creierului – și de două ori mai susceptibile la nivelul rinichilor – în rândul persoanelor care au avut Covid sever.

Nu a existat nicio diferență semnificativă în ceea ce privește sănătatea inimii sau a ficatului.

Cercetările fac parte dintr-un studiu mai amplu care analizează efectele pe termen lung ale Covid asupra celor care au fost spitalizați, cunoscut sub numele de studiul Phosp-Covid.

Citește și: