• Lumina albastră emanată de telefon îți afectează somnul
  • Expunerea la lumină suprimă secreția de melatonină
  • Experții îți recomandă să dormi minim 6 ore pe noapte

Lumina puternică și albastră este benefică dimineața pentru a ne ajuta să ne trezim. Însă, dacă vrei să ai un somn cât mai odihnitor, ar trebui să îndepărtezi dispozitivele care emană o astfel de lumină.

Expunerea pe timpul nopții la lumină albastră, care este generată de către smartphone-uri, televizoare, laptopuri, tablete și alte dispozitive cu ecrane bazate pe tehnologia LED, poate duce la afectarea calității somnului. Gina Asaftei recunoaște că, de când petrece mult timp
pe telefon seara, se simte mai obosită.

Gina Asaftei: „Lipsa somnului într-o noapte mă afectează în ziua următoare. Nu mă mai pot concentra la fel de bine la ce am de făcut, nu mai dau randament și în cea mai mare parte a timpului am impresia că 5-6 ore dormite sunt de ajuns”

Expunerea la lumină suprimă și secreția de melatonină, hormon responsabil de menținerea ritmului circadian. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu ne odihnim suficient. Medicul psihiatru, Marcel Găină îți spune ce reguli trebuie să respecți, ca să ai un somn cât mai odihnitor.

Marcel Găină, medic psihiatru: „Mai puțină metilxantină, adică cafeaua și să încercăm să nu fumăm cu cel puțin 4 ore înainte, limităm
folosirea dispozitivelor care emană lumina albastră și nu în ultimul rând, încercăm să dormim, dacă e cu putință, în intervalul 10 – 4 dimineața ar fi suficient”

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ