• Adesea, bolile periculoase nu au semne distincte.
  • Mâncărimea în zona picioarelor și a palmelor care se intensifică noaptea, poate indica o boală periculoasă.
  • La această concluzie au ajuns medicii de la Clinica Cleveland, relatează British Express.

Adesea, bolile periculoase nu au semne distincte. Mâncărimea în zona picioarelor și a palmelor care se intensifică noaptea, poate indica o boală periculoasă.

La această concluzie au ajuns medicii de la Clinica Cleveland, relatează British Express. Este vorba despre ficatul gras.

Medicii notează că disconfortul și durerea abdominală sunt de obicei, semne standard ale bolii ficatului gras non-alcoolic.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Mâncărimea asociată cu boala ficatului gras non-alcoolic se agravează de obicei seara târziu și noaptea. Majoritatea oamenilor au mâncărimi într-o parte a corpului, cum ar fi extremitățile sau tălpile picioarelor și palmele.

Una dintre posibilele cauze ale mâncărimilor este acumularea de săruri de acid biliar. Potrivit medicilor, persoanele obeze sau cele cu exces de greutate și cu metabolismul carbohidraților afectat sunt cele mai predispuse la această boală.

Obezitatea hepatică se dezvoltă fără manifestări clinice evidente. Stadiul inițial al bolii poate fi indicat prin dureri abdominale și o senzație de distensie în partea dreaptă. Medicii îndeamnă să fii atent la stilul de viață și să îl adaptezi dacă este necesar.