• Universitatea Oxford oprește studiul vaccinului AstraZeneca pe copii
  • Oamenii de știință așteaptă mai multe informații despre posibila legătura dintre vaccin și apariția cheagurilor de sânge
  • În weekend, au fost raportate 30 de cazuri de coagulare a sângelui în Marea Britanie

Studiul vaccinului AstraZeneca efectuat pe copiii din Marea Britanie a fost întrerupt, până când autoritatea de reglementare a medicamentelor va oferi mai multe informații despre o posibilă legătură între ser și cheagurile de sânge apărute la adulți, relatează Sky News.

Un purtător de cuvânt al Universității Oxford a subliniat că nu există „probleme de siguranță” cu acest studiu, dar că se așteaptă informații suplimentare de la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale (MHRA).

„Deși nu există probleme de siguranță în studiul clinic pediatric, așteptăm informații suplimentare de la MHRA cu privire la analiza cazurilor rare de tromboză / trombocitopenie care au fost raportate la adulți, înainte de a efectua alte vaccinări în cadrul studiului”, se arată în comunicat.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Părinții și copiii ar trebui să participe în continuare la toate vizitele programate și pot accesa site-urile alocate studiului dacă au întrebări”, au transmis reprezentanții universității.

În weekend, au fost raportate 30 de cazuri de coagulare a sângelui înregistrate de MHRA, din cele 18 milioane de doze de vaccin AstraZeneca administrate în Marea Britanie.