Marea Britanie întrerupe testarea vaccinului AstraZeneca pe copii din cauza cazurilor de cheaguri de sânge

Studiul vaccinului AstraZeneca efectuat pe copiii din Marea Britanie a fost întrerupt, până când autoritatea de reglementare a medicamentelor va oferi mai multe informații despre o posibilă legătură între ser și cheagurile de sânge apărute la adulți, relatează Sky News.

Un purtător de cuvânt al Universității Oxford a subliniat că nu există „probleme de siguranță” cu acest studiu, dar că se așteaptă informații suplimentare de la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale (MHRA).

„Deși nu există probleme de siguranță în studiul clinic pediatric, așteptăm informații suplimentare de la MHRA cu privire la analiza cazurilor rare de tromboză / trombocitopenie care au fost raportate la adulți, înainte de a efectua alte vaccinări în cadrul studiului”, se arată în comunicat.

„Părinții și copiii ar trebui să participe în continuare la toate vizitele programate și pot accesa site-urile alocate studiului dacă au întrebări”, au transmis reprezentanții universității.

În weekend, au fost raportate 30 de cazuri de coagulare a sângelui înregistrate de MHRA, din cele 18 milioane de doze de vaccin AstraZeneca administrate în Marea Britanie.

Exit mobile version