Marea Britanie: Prima zi fără decese provocate de COVID, după 14 luni de la izbucnirea pandemiei

o femeie pe strada in marea britanie in perioada pandemiei. Sursa foto: Profimedia

Marea Britanie a anunțat marți zero decese zilnice cu COVID în termen de 28 de zile de la un test pozitiv, pentru prima dată din martie 2020, relatează BBC.

Cele mai recente cifre au raportat, de asemenea, alte 3.165 de cazuri noi, față de 3.383 luni și 2.493 cu o săptămână în urmă.

Bilanțul vine pe fondul îngrijorării legate de o mică creștere recentă a cazurilor, pusă pe seama variantei indiene a virusului.

Rapoartele privind decesele zilnice sunt adesea mai mici la sfârșit de săptămână și la începutul săptămânii, precizează BBC. Acest lucru se datorează faptului că au loc mai puține numărători în timp ce statisticienii sunt liberi. Orice deces care se va produce marți va fi raportat în zilele următoare.

Secretarul de stat pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că întreaga țară va fi „atât de bucuroasă” la aflarea veștii.

„Vaccinurile funcționează în mod clar – vă protejează pe dumneavoastră, pe cei din jurul dumneavoastră și pe cei dragi. Dar, în ciuda acestor vești bune, știm că nu am învins încă acest virus”, a completat el.

Autoritățile britanice îi sfătuiesc în continuare pe oameni să se vaccineze, pentru a preveni o creștere a cazurilor.