• Virus după virus. Variola maimuțelor, virus originar din Africa a ajuns în Marea Britanie, sunt deja șapte cazuri.
  • Virusul se transmite pe cale aeriană, prin fluidele corporale sau prin contactul cu textile contaminate.
  • Boala nu are tratament, pacienții sunt izolați ca să nu o răspândească, iar mortalitatea din Africa este de unul la zece infectați.

Marea Britanie a identificat 7 cazuri de infectare cu variola maimuțelor. Această boală se transmite greu de la om la om, însă se confundă ușor cu alte boli de piele contagioase. Variola maimuțelor are perioadă de incubație între 5 și 25 de zile.

Virus după virus. Variola maimuțelor, virus originar din Africa a ajuns în Marea Britanie, sunt deja șapte cazuri. Ultimele patru cazuri identificate sunt la bărbați care nu au istoric de călătorie în Africa, iar asta înseamnă că virusul se transmite deja în comunitate. Și este semi-alertă. Ministerul Sănătății le spune oamenilor să stea liniștiți, virusul nu se transmite așa de ușor de la om la om, trece mai degrabă de la animale la om.

Dar totuși, se transmite pe cale aeriană, prin fluidele corporale sau prin contactul cu textile contaminate. Iar erupțiile de pe piele sunt ușor de confundat cu pojarul, varicela, râia sau sifilisul. Inclusiv cadrele sanitare au fost avertizate să fie atente la bărbați care vin cu erupții pe piele, mai ales în zona organelor genitale.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Boala nu are tratament, pacienții sunt izolați ca să nu o răspândească, iar mortalitatea din Africa este de unul la zece infectați.

Infecția virală este similară cu variola umană și provoacă, de obicei, o boală ușoară, majoritatea oamenilor recuperându-se în câteva săptămâni.

Colin Brown, medic și director pentru infecții clinice și emergente la UKHSA, a remarcat că este important să ne amintim că infecția „nu se răspândește ușor între oameni și necesită contact personal strâns” cu cineva care este simptomatic.

Riscul general pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat specialistul.