• Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie, a povestit la Aleph News, lui Vlad Craioveanu, în emisiunea Ochii pe Mine că uneori e pus în fața unor decizii dificile.
  • Mii de copii trăiesc datorită lui. Părinții îi spun „îngerul copiilor”, pentru că îi salvează pe mulți dintre cei care se nasc cu puține șanse de viață.
  • La Marie Curie, 30 de bebeluși născuți cu afecțiuni grave au murit numai în ultimul an, din cauza lipsei fondurilor.

”Ne uităm care este primul care moare, pe listă, si pe acela îl luam. Vin părinți, pentru care pur și simplu nu ai ce să fac. Sunt pe listă foarte mulți. Pe unii ne e teamă să-i sunăm, pentru că știm că poate nu mai există”, a mărturisit Cătălin Cîrstoveanu.

”În imaginea din stânga avem cererea de internare, iar în dreapta, câte paturi libere, ce se întâmplă în secție, că sunt șase peste cei 27 și, din nefericire, așteaptă 25. Acum trei minute s-a întâmplat asta acolo și nu e mână de om care să facă treaba asta. Este din sistemul informatic automat. Este atât de simplu să transparentizăm activitatea asta în toată țara, este atât de simplu…

Încercăm să fim extrem de rezonabili în ce facem și încercăm să ne uităm care este primul care moare pe listă și pe acela îl luăm. Nu am reușit întotdeauna. Ni se întâmplă ca mamele să plângă pe la uși. Acestea sunt lucrurile cele mai mișcătoare pentru toți, când vin părinți pentru care, pur și simplu, nu ai ce să faci. Acum am împrumutat incubatoare să îi ducem într-un loc, am extins și la etajul doi pacienți ventilați și sunt pe listă foarte mulți. Pe unii ne este frică să îi sunăm, pentru că știm ca poate nu mai există”,
a explicat medicul.

Urmărește aici emisiunea integrală!

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA