• La UPU „Sf. Spiridon“, într-o gardă, din 12 bolnavi de COVID, 8 aveau nevoie de oxigen şi nu era niciun loc în spitalele de specialitate.
  • Doctor din Iași, despre protestele anti-restricții: „Ar putea face un million de lucruri bune care ar putea duce la scăderea transmiterii acestei boli ce duce la moarte”

Un medic din Iași povestește cum colegii săi așteptau un loc liber la ATI, ținând de mână un pacient Covid care avea nevoie disperată de oxigen, în timp ce afară oamenii protestau împotriva măștii de protecție.

„Am avut zile în care am aşteptat un loc la ATI ţinând de mână pacientul care trebuia să intre acolo. Sunt nişte vremuri care nu am crezut că vom ajunge să le trăim“, spune directorul Spitalului de Pneumologie, dr. Radu Crişan Dabija, pentru Ziarul de Iași.

La UPU „Sf. Spiridon“, într-o gardă, din 12 bolnavi de COVID, 8 aveau nevoie de oxigen şi nu era niciun loc în spitalele de specialitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„Afară se auzeau vocile unora care scandau. Erau acei anti-mască. Medicii şi asistenţii erau trişti şi revoltaţi. Trişti pentru că urma să ne îngropăm un coleg care a murit în urma acestei boli“, îşi aminteşte și dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU.

„Efortul nostru nu este înţeles de cei sănătoşi care ar putea face un million de lucruri bune“

La UPU a Spitalului „Sfântul Spiridon“, situaţia este la fel de tensionată în fiecare zi. În fiecare zi, de două-trei săptămâni, jumătate dintre pacienţii care ajung acolo sunt pozitivi la testare. Jumătate din această jumătate e dependentă de oxigen. Şi paturile sunt puţine, şi sunt ore în şir în care acestea nu sunt disponibile pentru cei aflaţi în stare gravă.

Citește mai departe pe Ziarul de Iași