• Medicul Andi Radu Agrosoaie spune că noul coronavirus se transformă într-o boală cronică dacă nu este tratată la timp.
  • Medicul susține că în continuare pacienţii ocolesc spitalele, indiferent de afecţiunile pe care le au.
  • Medicul crede că oamenii trebuie să fie în continuare prudenţi şi recomandă purtarea măştii.

Medicul Andi Radu Agrosoaie, specialist în boli infecţioase la Spitalul Municipal din Rădăuţi, avertizează că maladia COVID-19 se transformă într-o boală cronică dacă nu este tratată la timp sau nu este verificat parcursul stării pacientului. Acesta a mărturisit că pacienții ocolesc spitalele, indiferent de afecţiunile pe care le au, potrivit Ziarul Financiar.

„Secţia a fost goală, am avut 25 de paturi pe infecţioase şi nu am avut niciun bolnav. Mai sunt câeva cazuri care apar, dar deşi unii dintre ei vin cu simptome de boală, testele sunt negative, probabil se prezintă târziu. Acest virus se cronicizează, se transformă într-o boală cronică pulmonară, aşa numita ciroză pulmonară. În continuare, este tendinţa de evitare a spitalului, şi alte categorii refuză”, a spus medicul Andi Radu Agrosoaie.

„Virusul pătrunde prin tractul respirator şi prin cel digestiv”

De asemenea, specialistul în boli infecţioase e de părere că oamenii trebuie să fie în continuare prudenţi şi recomandă purtarea măştii, în contextul ridicării restricţiilor şi al apariţiei noii tulpini din India.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Virusul pătrunde prin tractul respirator şi prin cel digestiv şi dă o inflamaţie la nivel local, pulmonar, şi o inflamaţie generală, oriunde sunt vase de sânge pentru că acolo creează nişte breşe. Oamenii trebuie să aibă în minte că această boală este una inflamatorie şi trebuie întărirea imunităţii înainte de a te întâlni cu virusul”, a conchis Andi Radu Agrosoaie.